Zemiakové tyčinky
- 11.09.2024
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 45 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- 750g pučených zemiakov
- 2 vajcia
- petržlen
- 2PL kukuričného škrobu
- 200g strúhaného syra
- 1 biely jogurt
- 1/2 bryndze
- 1/2 limetky
- 1 hlavička cesnaku
- 1PL olivového oleja
Postup
Popučené zemiaky (ideálne studené) zmiešame s kukuričným škrobom, nasekaným petržlenom, dvoma vajcami a strúhaným syrom podľa vlastnej chuti. Všetko premiešame a tvarujeme tyčinky, ktoré na plechu potrieme olivovým olejom.
Tyčinky pečieme pri teplote 200 stupňov 35 – 45 minút.
Dip si pripravíme z bieleho jogurtu, bryndze, pečeného cesnaku, olivového oleja a limetkovej šťavy.
Pred podávaním tyčinky dozdobíme nasekaným petržlenom.