Zemiakové ňoky s tvarohom, prepraženým maslom a čerstvým kôprom

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 2

Ingrediencie

  • 800 g vopred uvarených a očistených zemiakov (ideálne deň vopred)
  • 250 g hladkej múky Fresh
  • 150g masla Fresh
  • morskú soľ
  • 1 vajce
  • hrsť čerstvého kôpru
  • 500 g hrudkovitého tvarohu Fresh

Postup

Maslo nakrájame na menšie kúsky, dáme do malého hrnca a necháme pomaličky prebublávať, až kým sa bielkovina jemne neprepraží, čím získa ,,orieškový odtieň“. Takto prepražené maslo stiahneme z plameňa a použijeme pri finalizácii jedla.

Očistené zemiaky nastruháme na jemno alebo pomelieme v mlynčeku. K zemiakom pridáme vajce, múku, štipku soli a vypracujeme na kompaktné, nelepivé cesto. Z cesta vytvarujeme valčeky, ktoré následne kolmo nakrájame. Takto pripravené ňoky varíme v osolenej vode, kým nevyplávu na povrch (príbližne 5 minút).

Uvarené ňoky scedíme, no trocha vody necháme aj v hrnci, pridáme prepražené maslo, tvaroh, nasekaný čerstvý kôpor a dôkladne premiešame.

Podávať môžeme s pohárom kefíru.

Dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh