Veggie tortilla s avokádový krémom pikantným šošovicovým ragú so zeleninou a syrom
- 01.07.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 4ks tortíl
- 3 väčšie paradajky
- 150g šošovice (namočenej cez noc)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1ČL rímskej rasce
- 2ks avokáda
- 1 menšiu cuketu
- 2PL extra panenského olivového oleja
- morskú soľ
- čierne mleté korenie
- 60g baby špenátu
- 80g kukurice (mrazenej alebo sterilizovanej)
- 1 väčšia cibuľa
- 50g FRESH masla
- hrsť čerstvého koriandru
- 2PL kokosového oleja FRESH Bio
- 200g kyslej smotany FRESH
- 1 väčšiu mrkvu
- 80g syra Royal FRESH
- 1PL chilli vločiek
Postup
Cibuľu spolu s cesnakom, cuketou, chilli a mrkvou nakrájame na malé kocky a necháme orestovať na kokosovom oleji. Pridáme nakrájané paradajky a znovu orestujeme. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme rímsku rascu, kukuricu, fazuľu a necháme dusiť približne 15 minút. Zmes by mala mať hustú konzistenciu, aby nám z tortilly nevypadávala. Hotovú zmes zjemníme maslom, dochutíme cukrom a čerstvo nakrájaným koriandrom. Kyslú smotanu spolu s avokádom, soľou, čiernym korením a 1 strúčikom cesnaku rozmixujeme na jemný krém. Na zohriatu tortillu pridáme hotové šošovicové ragú, vymiešané listy baby špenátu s olivovým olejom, nastrúhaný syr, avokádový krém a opatrne zabalíme. Opekáme na kvapke olivového oleja v grile alebo na panvici zo všetkých strán, kým sa syr nerozpustí, tortilla nenadobudne zlatistú farbu a nebude chrumkavá na povrchu. Hotovú tortillu prekrojíme, polejeme krémom a pridáme pár lístkov koriandru. Dobrú chuť!