Vajíčková nátierka

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 15 minút
Počet porcií: 2

Ingrediencie

  • 6 vajec
  • 1,5pl smotanovej nátierky
  • 1pl sójovky
  • 1pl kremžskej horčice
  • 1,5pl masla
  • 1pl majonézy
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 šalotka
  • 1 jarná cibuľka
  • Chlieb

Postup

Uvarené vajíčka očistíme a oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka hodíme do misky a pridáme k nim majonézu, smotanovú nátierku alebo tavený syr, krémžsku horčicu, sójovku, maslo, soľ a čierne korenie. Všetko spolu poriadne premiešame.

Následne si na drobno nakrájame šalotku, jarnú cibuľku a bielka. Tieto tri ingrediencie pridáme k už rozmiešanej a popučenej pomazánke. Všetko spolu už len jemnúčko prehodíme vidličkou aby sme zachovali štruktúru bielkov. Práve štruktúra je pri tejto vajíčkovej nátierke najdôležitejšia. Nechceme mať z toho dohladka vyšľahanú penu. Takto budeme krásne cítiť nielen chuť vajíčka ale aj kúsky bielka :).

Nakoniec už len naložíme pomazánku na čerstvý kváskový chlebík posypeme jarnou cibuľkou a obložíme cherry paradajkami.

Dobrú chuť

Vyhľadať predajňu Fresh