Vaječná omeleta s morčacou šunkou, sušenými paradajkami, špenátom a čerstvým chlebom
- 09.04.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 15 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- vajce 8x
- FRESH šunka morčacia prsná 120g
- FRESH maslo 80g
- čerstvý baby špenát 100g
- sušené paradajky 120g
- morská soľ
- čierne mleté korenie
- 4 väčšie krajce čerstvého chleba
- strúhaný syr Grana padano 80g
Postup
Vajcia spolu s morskou soľou, čiernym korením, Grana padano a trochou vody dôkladne rozšľaháme. Časť syra necháme bokom a použijeme pri servírovaní. Na teflónovej panvici rozpustíme maslo a orestujeme kúsky nakrájanej morčacej šunky dozlatista. Následne pridáme vyšľahané vajcia. Pečieme dozlatista, pridáme kúsky sušených paradajok, špenát a preložíme. Hotová omeleta má zvnútra vláčnu a krémovú konzistenciu. Hotovú omeletu preložíme na tanier. Podávame s kúskom čerstvého chleba.
Dobrú chuť!