Údená ryba na šalátiku zo zeleru, hrušky a orechov
- 15.02.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- zeler 1ks
- soľ, korenie
- hruška 1ks
- biely jogurt FRESH 2pl
- vegan majonéza 2pl
- hrubozrnná horčica 2cl
- med, citrón
- bobkový list 2ks
- nové celé korenie 4ks
- estragón 1smietka
- ovocný ocot 2pl
- kôpor 20g
- lieskovce 4ks
- údená ryba podľa ponuky
Postup
Zeler nakrájame na tenké plátky a potom na rezance. Do vody dáme soľ, bobkový list, nové celé korenie, estragón, ocot a urobíme si zvar. Po jeho odstavení doň vložíme nakrájaný zeler na cca 10-15 minút. Následne zeler vyberieme a necháme vychladnúť.
K vychladenému zeleru pridáme jogurt, majonézu, horčicu, med, citrónovú šťavu, kôpor a na rezance nakrájanú hrušku.
Všetko spolu premiešame, dáme na tanier a na vrch postrúhame lieskovce. Pridáme na vrch údenú rybu a kôpor a podávame. Dobrú chuť.