Tofu krém s avokádom, pomarančom a bezlepkovými piškótami
- 12.03.2018
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- tofu biele alfa bio 0,36 kg
- pomaranč šťavnatý 0,4kg
- banán zrelý 0,3kg
- avokádo zrelé 0,3kg
- granko exclusive 0,1kg
- kokosový olej alebo maslo 0,1kg
- bezlepkové piškóty dlhé 0,12kg
- rýžovo-kokosové mlieko 0,1l
Postup
Tento studený tofu krém je veľmi rýchla a tiež zdravá voľba večere ,hlavne ak sa na večer nechceme prepchať. Jeho jednoduchá príprava určite presvedčí. Potrebujeme na to hlavne dobrý mixér. Začneme tým že si odšťavíme pomaranč, v ktorom môžeme ponechať aj dužinu. Tofu, avokádo, pomarančový fresh, kokosový olej, rýžové mlieko a granko si vložíme do mixéra. Spolu to dobre rozmixujeme do hladkého krému. Pripravíme si misky vhodnej veľkosti, také akurát na večeru. Do týchto misiek postupne vrstvíme banány, ktoré si môžme namarinovať v pomarančovej šťave, piškóty nalámané na menšie kúsky a pripravený krém. Takto to zopa- kujeme ešte raz, po vrchu posypeme grankom a uložíme do chladničky na dvadsať minút. Po chvíľke už len servírujeme, každému pridáme piškóty podľa chuti. Môžme si aj ľubovoľne dekorovať napríklad lístkami mäty, medovky. Želám vám dobrú chuť.:)