Toast s krémovými vajíčkami, syrom Gouda, pečenými hubami a slaninou
- 08.10.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 15 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 12ks čerstvých slepačích vajec
- 4ks burgrovej žemle alebo toastového chleba
- 120g Fresh masla
- 120g syra Fresh Gouda
- 8 plátkov anglickej slaniny
- 4ks väčších šampiňónov
- Hrsť čerstvých byliniek
- Morská soľ
- Čierne korenie
- 1 väčšiu cibuľu
Postup
Slaninu uložíme na studenú panvicu, opečieme z oboch strán do zlatista a odložíme bokom.
Na tuku zo slaniny opečieme rozkrojenú spodnú časť z burgrovej žemli z oboch strán a dáme tiež bokom.
V teflónovej panvici si približne 3 minúty speníme cibuľu nakrájanú na jemno spolu so šampiňónmi. Následne pridáme vyšľahane vajcia so soľou a korením.
Za stáleho miešania na minimálnom ohni pripravíme krémovú praženicu. Dbáme nato, aby boli vajíčka úplne vyšľahané a plameň bol čo najmenší. To nám zaručí krásnu a krémovú konzistenciu vajíčok.
Na opečenú briošku pridáme nastrúhaný syr, krémové vajíčka, plátky natrhanej slaniny a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením a bylinkami.
Dobrú chuť!