Toast s krémovými vajíčkami, syrom Gouda, pečenými hubami a slaninou

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 15 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 12ks čerstvých slepačích vajec
  • 4ks burgrovej žemle alebo toastového chleba
  • 120g Fresh masla
  • 120g syra Fresh Gouda
  • 8 plátkov anglickej slaniny
  • 4ks väčších šampiňónov
  • Hrsť čerstvých byliniek
  • Morská soľ
  • Čierne korenie
  • 1 väčšiu cibuľu

Postup

Slaninu uložíme na studenú panvicu, opečieme z oboch strán do zlatista a odložíme bokom.

Na tuku zo slaniny opečieme rozkrojenú spodnú časť z burgrovej žemli z oboch strán a dáme tiež bokom.

V teflónovej panvici si približne 3 minúty speníme cibuľu nakrájanú na jemno spolu so šampiňónmi. Následne pridáme vyšľahane vajcia so soľou a korením.

Za stáleho miešania na minimálnom ohni pripravíme krémovú praženicu. Dbáme nato, aby boli vajíčka úplne vyšľahané a plameň bol čo najmenší. To nám zaručí krásnu a krémovú konzistenciu vajíčok.

Na opečenú briošku pridáme nastrúhaný syr, krémové vajíčka, plátky natrhanej slaniny a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením a bylinkami.

Dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh