Tilapia so špenátovým pestom a mladou mrkvou
- 11.09.2024
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- Filet tilapie 600g
- Soľ
- Korenie
- Olivový olej 100ml
- Maslo 100g
- Citrón 2ks
- Mandle hobliny 1PL
- Parmezán 50g
- Cesnak 1 strúčik
- Mladá mrkva 12ks
- Med 2PL
- Mladá cibuľka 2ks
- Petržlenová vňať 50g
Postup
Tilapiu si osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji s pridaním masla.
Pesto si vyrobíme zo špenátu, mandlí, parmezánu, cesnaku, olivového oleja, soli a citrónovej šťavy. Hotové pesto natrieme na už hotový filet ryby.
Na tej istej panvici si opečieme mladú mrkvu a cibuľku. Počas restovania pridávame med, citrónovú šťavu a nakoniec petržlenovú vňať.
Dobrú chuť.