Thajské žlté kari s kokosovým mliekom, tofu a grilovaným pak choi

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 2x 180g bieleho tofu
  • 4 ks šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL žltého kari
  • 1 ČL mletej kurkumy
  • 4 ks reďkvičiek
  • hrsť čerstvého koriandru
  • 100g arašidov Fresh Exclusive
  • 2 PL kokosového oleja Bio Fresh
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1x biely jogurt Fresh Healthy Living
  • 1 PL sezamu
  • 1x čerstvú červenú chilli papričku
  • morská sol
  • čierne korenie
  • 1 ks limetky
  • 4 ks kapusty pak choi (môže byť nahradený čínskou kapustou)
  • 1 PL agáve sirupu Bio Fresh
  • 50 ml sójovej omáčky
  • 60g čerstvého zázvoru
  • 1ks brokolice

Postup

Na rozohriatý kokosový tuk pridáme 3 nakrájané šalotky spolu s cesnakom a nadrobno nakrájaným zázvorom a necháme restovať asi 2 minúty na miernom ohni. Po chvíli pridáme kari, kurkumu a dôkladne premiešame. Restujeme asi 30 sekúnd, kým pasta nezačne voňať. Následne podlejeme kokosovým mliekom, pridáme sirup z agáve, sójovú omáčku,tofu nakrájané na menšie kúsky a necháme dusiť približne 10 minút.

Všetku zeleninu dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky, zblanšírujeme asi 1 minútu a zachladíme v studenej vode.

V panvici si rozohrejeme kokosový tuk, pridáme nakrájanú šalotku, pak choi, brokolicu a orestujeme približne 3 minúty. Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané reďkovky, premiešame a dáme bokom.

Hotové curry zjemníme bielym jogurtom, dochutíme limetkovou šťavou, soľou a sirupom z agáve.

Curry servírujeme v hlbšej miske, posypeme sezamom, koriandrom a podávame s restovanou zeleninou.

Želám dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh