Thajské žlté kari s kokosovým mliekom, tofu a grilovaným pak choi
- 05.11.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 2x 180g bieleho tofu
- 4 ks šalotky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL žltého kari
- 1 ČL mletej kurkumy
- 4 ks reďkvičiek
- hrsť čerstvého koriandru
- 100g arašidov Fresh Exclusive
- 2 PL kokosového oleja Bio Fresh
- 400 ml kokosového mlieka
- 1x biely jogurt Fresh Healthy Living
- 1 PL sezamu
- 1x čerstvú červenú chilli papričku
- morská sol
- čierne korenie
- 1 ks limetky
- 4 ks kapusty pak choi (môže byť nahradený čínskou kapustou)
- 1 PL agáve sirupu Bio Fresh
- 50 ml sójovej omáčky
- 60g čerstvého zázvoru
- 1ks brokolice
Postup
Na rozohriatý kokosový tuk pridáme 3 nakrájané šalotky spolu s cesnakom a nadrobno nakrájaným zázvorom a necháme restovať asi 2 minúty na miernom ohni. Po chvíli pridáme kari, kurkumu a dôkladne premiešame. Restujeme asi 30 sekúnd, kým pasta nezačne voňať. Následne podlejeme kokosovým mliekom, pridáme sirup z agáve, sójovú omáčku,tofu nakrájané na menšie kúsky a necháme dusiť približne 10 minút.
Všetku zeleninu dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky, zblanšírujeme asi 1 minútu a zachladíme v studenej vode.
V panvici si rozohrejeme kokosový tuk, pridáme nakrájanú šalotku, pak choi, brokolicu a orestujeme približne 3 minúty. Osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané reďkovky, premiešame a dáme bokom.
Hotové curry zjemníme bielym jogurtom, dochutíme limetkovou šťavou, soľou a sirupom z agáve.
Curry servírujeme v hlbšej miske, posypeme sezamom, koriandrom a podávame s restovanou zeleninou.
Želám dobrú chuť!