Tekvicové rizoto s marinovanou tekvicou
- 28.01.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 700g tekvice
- 50ml olivového oleja
- Soľ
- 100g šalotka
- 320g ryža Carnaroli/Arborio
- tymián čerstvý
- 100ml bieleho vína
- 80g parmezánu
- 50g masla
- šťava z 2 pomarančov
- palec zázvoru
- med 2pl
Postup
Na oleji si orestujeme šalotku a ryžu na rizoto, osolíme a podlejeme bielym suchým vínom, ktoré necháme odpariť.
Pridáme tymián, časť upečenej tekvice a podlievame horúcou vodou alebo zeleninovým vývarom až kým nebude ryža hotová na skus (al dente).
Odstavíme a primiešame maslo a parmezán do krémovej konzistencie.
Ďalsiu časť tekvice si nakrájame na malé kocky, do ktorých vlejeme marinádu zo šťavy pomaranču, medu a nastrúhaného zázvoru.
Môžme prípadne pridať ešte šťavu z limetky a olivový olej. Dobrú chuť!