Tekvicové rizoto s marinovanou tekvicou

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 700g tekvice
  • 50ml olivového oleja
  • Soľ
  • 100g šalotka
  • 320g ryža Carnaroli/Arborio
  • tymián čerstvý
  • 100ml bieleho vína
  • 80g parmezánu
  • 50g masla
  • šťava z 2 pomarančov
  • palec zázvoru
  • med 2pl

Postup

Na oleji si orestujeme šalotku a ryžu na rizoto, osolíme a podlejeme bielym suchým vínom, ktoré necháme odpariť.

Pridáme tymián, časť  upečenej tekvice a podlievame horúcou vodou alebo zeleninovým vývarom až kým nebude ryža hotová na skus (al dente).

Odstavíme a primiešame maslo a parmezán do krémovej konzistencie.

Ďalsiu časť tekvice si nakrájame na malé kocky, do ktorých vlejeme marinádu zo šťavy pomaranču, medu a nastrúhaného zázvoru.

Môžme prípadne pridať ešte šťavu z limetky a olivový olej. Dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh