Tagliatelle smrže a pesto z medvedieho cesnaku
- 11.09.2024
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- Cca 20 listov medvedieho cesnaku
- 10 Lieskových orechov
- 40g syra Grana Padáno
- Olivový olej
- Cibuľa
- Smrže
- 1/2 Limetky
- Tagliatelle
Postup
Huby dôkladne umyjeme a nakrájame, to isté urobíme aj s medvedím cesnakom. Do mixéru pridávame medvedí cesnak, lieskové orechy, syr grana padano, olivový olej, soľ, čierne korenie, limetkovú šťavu. P.S. limetková šťava Vám vytiahne všetky chute a dodá pestu sviežosť
Konzistenciu pesta dolaďujeme olivovým olejom. Nemá byť ani veľmi suché ani veľmi riedke. Na olivovom oleji orestujeme cibuľku spolu so smržami a ku koncu pridáme pesto. K tomuto základu prihodíme tagliatelle a konzistenciu doladíme vodou z cestovín. Na panvici sólo orestujeme pár smržov na dokončenie celého jedla