Steak z lososa, čerstvá uhorka s tvarohom a olivami, krutóny z kváskového chleba s rozmarínom
- 13.04.2021
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- Čerstvý losos 650 g
- Olivový olej 100 ml
- Uhorka 200 g
- Olivy obrie 150 g
- Tvaroh jemný 250 g
- Morská soľ 20 g
- Maslo 125 g
- Kváskový chlieb 200 g
- Rozmarín 30 g
- Biele víno 200 ml
Postup
Lososa potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Z tvarohu, olív a uhorky si pripravíme osolením a zmiešaním s olivovým olejom sviežu prílohu. Z kváskového chleba si nakrájame krutóny a tie opečieme na troche oleja s čerstvým rozmarínom. Steak z lososa pripravíme na rozohriatej panvici, kde roztopíme maslo a pomaly opečieme z oboch strán. Preložíme na teplý tanier, na panvicu zastrekneme biele víno, ktoré necháme trochu zredukovať a pridáme maslo. Vytvoríme si tak krémovú omáčku. Servírujme spolu, dekorujme trebuľkou.