Steak z lososa, čerstvá uhorka s tvarohom a olivami, krutóny z kváskového chleba s rozmarínom

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • Čerstvý losos 650 g
  • Olivový olej 100 ml
  • Uhorka 200 g
  • Olivy obrie 150 g
  • Tvaroh jemný 250 g
  • Morská soľ 20 g
  • Maslo 125 g
  • Kváskový chlieb 200 g
  • Rozmarín 30 g
  • Biele víno 200 ml

Postup

Lososa potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Z tvarohu, olív a uhorky si pripravíme osolením a zmiešaním s olivovým olejom sviežu prílohu. Z kváskového chleba si nakrájame krutóny a tie opečieme na troche oleja s čerstvým rozmarínom. Steak z lososa pripravíme na rozohriatej panvici, kde roztopíme maslo a  pomaly opečieme z oboch strán. Preložíme na teplý tanier, na panvicu zastrekneme biele víno, ktoré necháme trochu  zredukovať a pridáme maslo. Vytvoríme si tak krémovú omáčku. Servírujme spolu, dekorujme trebuľkou.

Vyhľadať predajňu Fresh