Špargľové rizoto s pečenými orechmi a modrým hroznom
- 17.06.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- ryža arborio alebo carnaroli 320g
- šalotka 1ks
- cesnak 1 strúčik
- olivový olej 50 ml
- maslo 150 g
- biele víno 200 ml
- parmezán 100 g
- soľ a korenie podľa chuti
- tymian 2 vetvičky
- špargľa 16 ks
- vlašské orechy 150 g
- citrónová šťava
- hrozno modré
Postup
Špargľu si ošúpeme a drevnaté konce odlomíme.
Šupky a konce špargle si uvaríme vo vode a s týmto vývarom podlievame rizoto.
V hrnci si speníme šalotku, pridáme ryžu, tymian, podlejeme vínom, ktoré necháme odpariť. Podlievame vývarom zo špargle počas celej doby varenia.
Časť špargle si nakrájame na kolieska, špičky si necháme v celku.
Keď je ryža al dente, stiahneme z plameňa, pridáme parmezán, maslo a kolieska špargle.
Na panvici si na sucho opečieme vlašské orechy. Nakrájane modré hrozno premiešame spolu so špičkami špargle ktoré sme si odložili bokom a zakvapneme citrónovou šťavou.
Premiešane hrozno s orechmi a pridáme na hotové naservírované rizoto na tanieri.