Špargľa na masle, 5minútové vajíčko, fenikel, pomaranč a hrianka
- 03.06.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- Špargľa 12ks
- Soľ
- Maslo 150g
- Citrón 1ks
- Cesnak 1 strúčik
- Korenie
- Vajcia 4ks
- Čerstvý fenikel 1ks
- Pomaranč 2ks
- Med 2PL
- Koriander čerstvý, 1 hrsť
- Limetka 1ks
- Zázvor 1 palec
- Kváskový chlieb na hrianky
- Olivový olej
Postup
Na panvici si rozpustíme maslo, pretlačíme doň cesnak, pridáme ošúpanú špargľu, citrónovú šťavu a speníme len krátko aby maslo nezhorelo.
Pomaranč vyfiletujeme a zo zvyšku vyžmýkame šťavu, ktorú použijeme na dressing. Do dressingu pridáme med, zázvor, čerstvý koriander, limetku, pomarančovú šťavu a olivový olej.
Fenikel nakrájame na tenké plátky, premiešame s hotovým dressingom, pridáme filetky pomaranča.
Dáme si variť vodu. Keď začne vrieť vložíme vajíčka a stopujeme 5 min. Po 5 min. vajíčka hneď schladíme. Hrianku si urobíme na panvici so speneným maslo a cesnakom, na ktorej sme si pripravovali špargľu.