Špaldové rezance s krémovým tvarohom, medvedím cesnakom, mlynársky zubáč
- 05.02.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- špaldové rezance 400g
- krémový tvaroh 250g
- slnečnicový olej extra panenský 200ml
- medvedí cesnak 50g
- morská soľ 50g
- cesnak 10g
- zubáč filet 600g
- rasca celá 10g
- špaldová hladká múka 100g
Postup
Zubáča si zbavíme kostičiek a pokrájame na menšie kúsky, ktoré neskôr obalené v osolenej múke s podrvenou rascou pripravíme v horúcom oleji. V hrnci si privedieme osolenú vodu k varu a uvaríme v nej cestoviny. Súčasne si na panvici orestujeme cesnak so soľou a drveným korením. Do takto orestovaného cesnaku si prihodíme uvarené rezance s trochou vody, zamiešame s tvarohom a dobre ochutíme medvedím cesnakom a soľou. Alternatívou môže byť tiež pesto z medvedieho cesnaku.
Na takto pripravené cestoviny servírujeme do chrumkava usmaženého zubáča. Dekorujeme bylinami alebo čerstvou reďkovkou a jarnou cibuľkou.