Špaldové rezance s krémovým tvarohom, medvedím cesnakom, mlynársky zubáč

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • špaldové rezance 400g
  • krémový tvaroh 250g
  • slnečnicový olej extra panenský 200ml
  • medvedí cesnak 50g
  • morská soľ 50g
  • cesnak 10g
  • zubáč filet 600g
  • rasca celá 10g
  • špaldová hladká múka 100g

Postup

Zubáča si zbavíme kostičiek a pokrájame na menšie kúsky, ktoré neskôr obalené v osolenej múke s podrvenou rascou pripravíme v horúcom oleji. V hrnci si privedieme osolenú vodu k varu a uvaríme v nej cestoviny. Súčasne si na panvici orestujeme cesnak so soľou a drveným korením. Do takto orestovaného cesnaku si prihodíme uvarené rezance s trochou vody, zamiešame s tvarohom a dobre ochutíme medvedím cesnakom a soľou. Alternatívou môže byť tiež pesto z medvedieho cesnaku.

Na takto pripravené cestoviny servírujeme do chrumkava usmaženého zubáča. Dekorujeme bylinami alebo čerstvou reďkovkou a jarnou cibuľkou.

Vyhľadať predajňu Fresh