Shaurma s mletým mäsom
- 21.10.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- lavaš
- cuketa
- šampiňóny
- syr gouda
- 500 g mletého bravčového mäsa
- jarná cibuľka
- DIP:
- 1 malý jogurt
- ČL medu
- PL limetkovej štavy
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
Postup
Na rozpálenú panvicu postupne pridávame cibuľu, šampiňóny s cuketou a mleté mäso. Keď sa šťava odparí, podlejeme bielym suchým vínom a počkáme kým sa z vína odparí alkohol. Následne zmes vypneme a rýchlo si pripravíme dip.
Dip pripravíme z kombinácie bieleho jogurtu, cesnaku, medu, limetky, soli a čierneho korenia.
Následne lavaš naplníme pripravenou zmesou mletého mäsa, jarnou cibuľkou a syrom. Celé to zalejeme pripraveným dipom, zrolujeme a opečieme na panvici s maslom alebo olejom. Ideálne na strednom plameni, aby bol lavaš pekne chrumkavý a syr vo vnútri roztopený.