Sendvič s grilovanou krkovičkou, pečenou paprikou a plesňovým syrom
- 07.01.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 600 g bravčovej krkovičky
- 3 strúčiky cesnaku
- 160 g majonézovej omáčky FRESH
- 2 väčšie červené papriky
- 150 g plesňového syra FRESH
- 60 g rukoly
- olivový olej
- jablko
- čierne mleté korenie FRESH
- 4 ciabatty alebo iné hutné pečivo
- 100 g ajvaru
Postup
Mäso nakrájame na plátky cca 1 cm hrubé, osolíme, okoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom, pokvapkáme olejom a necháme chvíľku marinovať.
Krkovičku vložíme na rozohriatu panvicu a opekáme z oboch strán do zlatista približne 2 minútky. Po upečení mäso necháme v alobale oddýchnuť 5 minút.
Papriku spoločne s cibuľou nakrájame na prúžky a orestujeme do zlatista na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením.
Ciabattu rozpolíme a opečieme z oboch strán.
Spodnú polku ciabatty potrieme z vnútornej strany majonézovou omáčkou, položíme rukolu, tenké plátky jablka, pečenú papriku, upečenú krkovičku a rozmrvíme plesňový syr. Vrchnú polku ciabatty potrieme ajvarom a sendvič zatvoríme.
Prekrojíme napoly a servírujeme.