Sendvič s grilovanou krkovičkou, pečenou paprikou a plesňovým syrom

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 160 g majonézovej omáčky FRESH
  • 2 väčšie červené papriky
  • 150 g plesňového syra FRESH
  • 60 g rukoly
  • olivový olej
  • jablko
  • čierne mleté korenie FRESH
  • 4 ciabatty alebo iné hutné pečivo
  • 100 g ajvaru

Postup

Mäso nakrájame na plátky cca 1 cm hrubé, osolíme, okoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom, pokvapkáme olejom a necháme chvíľku marinovať.

Krkovičku vložíme na rozohriatu panvicu a opekáme z oboch strán do zlatista približne 2 minútky. Po upečení mäso necháme v alobale oddýchnuť 5 minút.

Papriku spoločne s cibuľou nakrájame na prúžky a orestujeme do zlatista na olivovom oleji. Ochutíme soľou a korením.

Ciabattu rozpolíme a opečieme z oboch strán.

Spodnú polku ciabatty potrieme z vnútornej strany majonézovou omáčkou, položíme rukolu, tenké plátky jablka, pečenú papriku, upečenú krkovičku a rozmrvíme plesňový syr. Vrchnú polku ciabatty potrieme ajvarom a sendvič zatvoríme.

Prekrojíme napoly a servírujeme.

Vyhľadať predajňu Fresh