Šalát z pečených paprík s bulgurom
- 19.07.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- Červené papriky 4ks
- Bulgur 100g
- Čierny olivy 20ks
- Jarná cibuľka 3ks
- Soľ 10g
- Cesnak 20g
- Olivový olej 100ml
- Feta syr 200g
- Koriander 20g
- Dresing:
- Citrónová šťava z 1 citróna
- Olivový olej 4PL
- Med 1PL
- Čierne korenie
- Údená paprika mletá ¼ ČL
- Soľ
- Cesnak 1 strúčik
Postup
Červené papriky si potrieme olivovým olejom, osolíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 250g stupňov. Pečieme pokým šupka sčernie.
Preložíme do misky a zakryjeme fóliou aby sa zaparili a lepšie sa šúpali. Ošúpané ich nakrájame, pridáme roztlačený cesnak, nakrájanú jarnú cibuľku, koriander a uvarený bulgur.
Dresing pripravíme tak, že zmiešame suroviny uvedené na dressing.
Papriky, bulgur zamiešame spolu s dressingom. Na vrch pridáme rozdrobený feta syr a koriander.
Dobrú chuť!