Šalát z pečených paprík s bulgurom

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • Červené papriky 4ks
  • Bulgur 100g
  • Čierny olivy 20ks
  • Jarná cibuľka 3ks
  • Soľ 10g
  • Cesnak 20g
  • Olivový olej 100ml
  • Feta syr 200g
  • Koriander 20g
  • Dresing:
  • Citrónová šťava z 1 citróna
  • Olivový olej 4PL
  • Med 1PL
  • Čierne korenie
  • Údená paprika mletá ¼ ČL
  • Soľ
  • Cesnak 1 strúčik

Postup

Červené papriky si potrieme olivovým olejom, osolíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 250g stupňov. Pečieme pokým šupka sčernie.

Preložíme do misky a zakryjeme fóliou aby sa zaparili a lepšie sa šúpali. Ošúpané ich nakrájame, pridáme roztlačený cesnak, nakrájanú jarnú cibuľku, koriander a uvarený bulgur.

Dresing pripravíme tak, že zmiešame suroviny uvedené na dressing.

Papriky, bulgur zamiešame spolu s dressingom. Na vrch pridáme rozdrobený feta syr a koriander.

Dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh