Šalát z cukety, ricotta, tapenáda z čiernych olív
- 11.09.2024
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 15 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- Cuketa 2ks
- Limetka 1ks
- Olivový olej 100ml
- Mäta 20g
- Čierne olivy bez kôstky 100g
- Ricotta 250g
- Parmezán 25g
- Soľ
- Pažítka
Postup
Cuketu si nakrájame na plátky, osolíme, pridáme limetkovú šťavu a olivový olej v pomere 1:1 a necháme marinovať.
Olivy, mätu a olivový olej si rozmixujeme. Ricottu zmiešame s parmezánom, pažítkou, osolíme.
Marinovanú cuketu naservírujeme na tanier a na vrch pridáme krém z ricotty a tapenádu z olív.