Ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou
- 09.12.2021
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 250 g ryžových rezancov
- 400 g kuracích pŕs nakrájaných na rezance
- 1 mrkvu
- 1 limetku
- 1/2 cukety
- 2 menšie cibule
- hrsť koriandru
- 50 g arašidov Fresh Exclusive
- 1 červenú papriku
- 5 strúčikov cesnaku
- kokosový olej Bio Fresh
- Omáčka:
- 100 ml kokosového mlieka
- 2PL trstinového cukru Bio Fresh
- 6 PL sójovej omáčky
- chilli pastu
Postup
Všetky suroviny na omáčku dôkladne zmiešame a dáme bokom. Medzitým si preložíme ryžové rezance do nádoby a zalejeme ich horúcou vodou (na napučanie rezancov stačí horúca voda z kohútika, ktorá má bežne cca 60 °C). Takto namočené rezance necháme vo vode asi 10 minút.
Vo woku si rozohrejeme kokosový olej, sprudka na ňom orestujeme kuracie rezance a preložíme ich na tanier. Do výpeku pridáme nakrájanú zeleninu spoločne s cibuľou a cesnakom. Restujeme asi 2 minúty na najväčšom plameni tak, aby zelenina jemne skaramelizovala. Následne pridáme pripravenú omáčku, namočené rezance a za stáleho miešania spoločne restujeme cca 2 minúty. Na koniec pridáme opečené mäso, premiešame a podávame.
Hotové rezance posypeme nasekanými arašidmi, koriandrom a ochutíme šťavou z limetky. Dobrú chuť!