Ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 250 g ryžových rezancov
  • 400 g kuracích pŕs nakrájaných na rezance
  • 1 mrkvu
  • 1 limetku
  • 1/2 cukety
  • 2 menšie cibule
  • hrsť koriandru
  • 50 g arašidov Fresh Exclusive
  • 1 červenú papriku
  • 5 strúčikov cesnaku
  • kokosový olej Bio Fresh
  • Omáčka:
  • 100 ml kokosového mlieka
  • 2PL trstinového cukru Bio Fresh
  • 6 PL sójovej omáčky
  • chilli pastu

Postup

Všetky suroviny na omáčku dôkladne zmiešame a dáme bokom. Medzitým si preložíme ryžové rezance do nádoby a zalejeme ich horúcou vodou (na napučanie rezancov stačí horúca voda z kohútika, ktorá má bežne cca 60 °C). Takto namočené rezance necháme vo vode asi 10 minút.

Vo woku si rozohrejeme kokosový olej, sprudka na ňom orestujeme kuracie rezance a preložíme ich na tanier. Do výpeku pridáme nakrájanú zeleninu spoločne s cibuľou a cesnakom. Restujeme asi 2 minúty na najväčšom plameni tak, aby zelenina jemne skaramelizovala. Následne pridáme pripravenú omáčku, namočené rezance a za stáleho miešania spoločne restujeme cca 2 minúty. Na koniec pridáme opečené mäso, premiešame a podávame.

Hotové rezance posypeme nasekanými arašidmi, koriandrom a ochutíme šťavou z limetky. Dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh