Ryžové rezance s kuracím mäsom a s hlivou

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • kuracie prsia 300g
  • hliva ustricová 400g
  • zázvor
  • cesnak
  • mrkva
  • fish sauce 2PL
  • oyster sauce 4PL
  • wok sauce 3 PL
  • bambusové výhonky
  • vajcia 3ks
  • jarná cibuľka
  • kešu
  • limetka
  • sezam
  • ryžové rezance

Postup

V panvici na oleji opražíme zázvor. Následne pridávame cesnak, potom mäso a nakoniec hlivu.

Keď sa mäso s hlivou jemne orestujú všetko zakvapneme rybacou omáčkou (fish sauce). Pridáme bambusové výhonky s mrkvou a všetko už len dochutíme ustricovou omáčkou (oyster sauce) a Wok sauce.

Zmäs odstavíme z ohňa tak, aby bola mrkva ešte chrumkavá. Pridáme kešu a uvarené ryžové rezance.

Všetko spolu premiešame a nakladáme do hlbšieho taniera.

Na hotové jedlo naložíme nakrájanú omeletu a posypeme jarnou cibuľkou a sezamom. Podávame spolu s nakrájanou limetkou.

Vyhľadať predajňu Fresh