Ryžové rezance s kuracím mäsom a s hlivou
- 09.12.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- kuracie prsia 300g
- hliva ustricová 400g
- zázvor
- cesnak
- mrkva
- fish sauce 2PL
- oyster sauce 4PL
- wok sauce 3 PL
- bambusové výhonky
- vajcia 3ks
- jarná cibuľka
- kešu
- limetka
- sezam
- ryžové rezance
Postup
V panvici na oleji opražíme zázvor. Následne pridávame cesnak, potom mäso a nakoniec hlivu.
Keď sa mäso s hlivou jemne orestujú všetko zakvapneme rybacou omáčkou (fish sauce). Pridáme bambusové výhonky s mrkvou a všetko už len dochutíme ustricovou omáčkou (oyster sauce) a Wok sauce.
Zmäs odstavíme z ohňa tak, aby bola mrkva ešte chrumkavá. Pridáme kešu a uvarené ryžové rezance.
Všetko spolu premiešame a nakladáme do hlbšieho taniera.
Na hotové jedlo naložíme nakrájanú omeletu a posypeme jarnou cibuľkou a sezamom. Podávame spolu s nakrájanou limetkou.