Rybacie kroketky s wasabi majonézou
- 11.09.2024
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 30 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- Ryba treska 200g
- Soľ 20g
- Zemiaky uvarené v šupke 500g
- Petržlenová vňať 20g
- Kapary bez nálevu 20g
- Údený syr 75g
- Parmezán 25g
- Strúhanka 100g
- Vajce 2ks
- Slnečnicový olej 200ml
- Citrón 2ks
- Wasabi 5g
- Majonéza vegánska 200g
Postup
Uvarené zemiaky v šupke si nastrúhame nahrubo a osolíme. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, kapary, nastrúhaný údený syr a parmezán. Ďalej pridáme osušenú a na kocky nakrájanú tresku, vajce, strúhanku, citrónovú šťavu a všetko spolu dobre premiešane. Vytvarujeme guličky alebo placky a hurá do opekania.
Do vegánskej majonézy pridáme wasabi a citrónovú šťavu a dobre premiešame.
Krokety podávame s majonézou ozdobené petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.