Rizoto z červenej šošovice
- 11.09.2024
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- Červená šošovica 400g
- Olivový olej 100ml
- Maslo 200g
- Cesnak 2 strúčiky
- Mrkva žltá 100g
- Mrkva červená 100g
- Soľ
- Korenie
- Šalotka 150g
- Ocot 20ml
- Med 20g
- Valach 120g
- Zmes bio orechov 50g
Postup
Na olivovom oleji si orestujeme žltú a červenú mrkvu, potom pridáme šalotku, šošovicu, osolíme, okoreníme, podlejeme zeleninovým vývarom alebo vodou a podusíme do mäkka. Pridáme cesnak, cukor, ocot a odstavíme. Následne pridáme maslo a nastrúhaný valach a miešame do krémovej konzistencie rizota.
Na vrch posypeme zmes opražených orechov.