Rizoto z červenej šošovice

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 2

Ingrediencie

  • Červená šošovica 400g
  • Olivový olej 100ml
  • Maslo 200g
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Mrkva žltá 100g
  • Mrkva červená 100g
  • Soľ
  • Korenie
  • Šalotka 150g
  • Ocot 20ml
  • Med 20g
  • Valach 120g
  • Zmes bio orechov 50g

Postup

Na olivovom oleji si orestujeme žltú a červenú mrkvu, potom pridáme šalotku, šošovicu, osolíme, okoreníme, podlejeme zeleninovým vývarom alebo vodou a podusíme do mäkka. Pridáme cesnak, cukor, ocot a odstavíme. Následne pridáme maslo a nastrúhaný valach a miešame do krémovej konzistencie rizota.

Na vrch posypeme zmes opražených orechov.

Vyhľadať predajňu Fresh