Rizoto a tilapia
- 11.09.2024
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- cca 300g ryže Arborio
- 150g masla
- 150g syra Grana Padano
- 1dl biele víno
- cibuľa
- granátové jablko
- olivový olej
- 2 filety z Tilapie
Postup
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme ryžu Arborio ktorú necháme taktiež dve minútky opiecť . Ryžu podlejeme bielym vínom a keď sa alkohol odparí zalejeme ju zeleninovým vývarom cca 1 cm nad úroveň ryže.
Ryžu varíme cca 15 minút v otvorenom hrnci a neustále dolievame vývar. Na druhej panvici si opečieme tilapiu ktorú zakvapneme citrónovou šťavou a prihodíme lyžičku masla. Keď je ryža al dente vypneme šporák a ihneď pridáme maslo a syr grana padano.
V tomto štádiu pridáme do hrnca taktiež čerstvý špenát. Rizoto by malo byť krásne krémové. Na rizoto položíme filet z tilapie a dozdobíme granátovým jablkom.
Dobrú chuť