Placky z varených zemiakov so slaninou, bryndzou, chrenom a bylinkami

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • zemiaky 500g
  • maslo 100g
  • olej 100ml
  • mlieko Boo Milk 100ml
  • syr dzugas 50g
  • chren strúhaný čerstvý 60g
  • slanina 100g
  • strúhanka 100g
  • vajcia 3ks
  • bryndza 250g
  • petržlenová vňať 30g
  • mäta 30g
  • pažítka 10g
  • olivový olej 50g
  • citrón 1ks
  • soľ
  • korenie

Postup

Zemiak si uvaríme v šupke. Po vychladnutí ho nastrúhame, osolíme, okoreníme a pridáme mlieko, vajcia, vypečenú slaninu, pažítku a strúhanku.

Vytvarujeme placky, ktoré opekáme na oleji.

Bryndzu si zmiešame s olivovým olejom a pažítkou, okoreníme a takto ochutenú bryndzu ukladáme na hotové placky.

Do nastrúhaného chrenu pridáme mätu, vňať, olivový olej a citrónovú šťavu. Premiešame a dávame na vrch placiek.

Vyhľadať predajňu Fresh