Placky z varených zemiakov so slaninou, bryndzou, chrenom a bylinkami
- 23.09.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- zemiaky 500g
- maslo 100g
- olej 100ml
- mlieko Boo Milk 100ml
- syr dzugas 50g
- chren strúhaný čerstvý 60g
- slanina 100g
- strúhanka 100g
- vajcia 3ks
- bryndza 250g
- petržlenová vňať 30g
- mäta 30g
- pažítka 10g
- olivový olej 50g
- citrón 1ks
- soľ
- korenie
Postup
Zemiak si uvaríme v šupke. Po vychladnutí ho nastrúhame, osolíme, okoreníme a pridáme mlieko, vajcia, vypečenú slaninu, pažítku a strúhanku.
Vytvarujeme placky, ktoré opekáme na oleji.
Bryndzu si zmiešame s olivovým olejom a pažítkou, okoreníme a takto ochutenú bryndzu ukladáme na hotové placky.
Do nastrúhaného chrenu pridáme mätu, vňať, olivový olej a citrónovú šťavu. Premiešame a dávame na vrch placiek.