Pečené zemiaky so slaninou, vajíčkom a acidkom
- 11.04.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- zemiaky uvarené v šupke 800g
- slnečnicový olej 50ml
- slanina 80g
- červená cibuľa 200g
- cesnak 2 strúčiky
- soľ 10g
- rozmarín 3 vetvičky
- vajce 4ks
- uhorka šalátová 1ks
- červená cibuľa 200g
- citrón - polovica
- soľ 5g
- olivový olej 30ml
- korenie - farebné mleté 3g
- Dressing:
- acidofilné mlieko 400ml
- horčica obyčajná 1 PL
- horčica hrubozrnná 2 PL
- cesnak 15g
- soľ 10g
- med 2 PL
- kôpor 20g
- petržlenová vňať 20g
Postup
Uvarené zemiaky si nakrájame na mesiačiky a opekáme na oleji. Pridáme slaninu, červenú cibuľu, rozmarín, soľ a pred koncom aj nasekaný alebo pretlačený cesnak.
Z acidka si urobíme dressing tak, že doňho zamiešame obidve horčice s pretlačeným cesnakom. Pridáme med, časť kôpru a petržlenovej vňate a osolíme. Druhú časť byliniek použijeme na dozdobenie jedla.
Vajíčka si uvaríme na mäkko/tvrdo podľa chuti. Šalátovú uhorku si nastrúhame škrabkou, pridáme k nej na tenko nakrájanú cibuľu, ochutíme soľou a korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Dobrú chuť.