Pečené zemiaky so slaninou, vajíčkom a acidkom

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • zemiaky uvarené v šupke 800g
  • slnečnicový olej 50ml
  • slanina 80g
  • červená cibuľa 200g
  • cesnak 2 strúčiky
  • soľ 10g
  • rozmarín 3 vetvičky
  • vajce 4ks
  • uhorka šalátová 1ks
  • červená cibuľa 200g
  • citrón - polovica
  • soľ 5g
  • olivový olej 30ml
  • korenie - farebné mleté 3g
  • Dressing:
  • acidofilné mlieko 400ml
  • horčica obyčajná 1 PL
  • horčica hrubozrnná 2 PL
  • cesnak 15g
  • soľ 10g
  • med 2 PL
  • kôpor 20g
  • petržlenová vňať 20g

Postup

Uvarené zemiaky si nakrájame na mesiačiky a opekáme na oleji. Pridáme slaninu, červenú cibuľu, rozmarín, soľ a pred koncom aj nasekaný alebo pretlačený cesnak.

Z acidka si urobíme dressing tak, že doňho zamiešame obidve horčice s pretlačeným cesnakom. Pridáme med, časť kôpru a petržlenovej vňate a osolíme. Druhú časť byliniek použijeme na dozdobenie jedla.

Vajíčka si uvaríme na mäkko/tvrdo podľa chuti. Šalátovú uhorku si nastrúhame škrabkou, pridáme k nej na tenko nakrájanú cibuľu, ochutíme soľou a korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Dobrú chuť.

Vyhľadať predajňu Fresh