Pečené zemiaky s tuniakovým dressingom (rímsky šalát, varené žĺtko, tekvicový olej a lieskovce)

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 2

Ingrediencie

  • Varené zemiaky v šupke 400g
  • Tuniak v oleji 100g
  • Soľ
  • Korenie
  • Parmezán 30g
  • Olivový olej 50ml
  • Dijonská horčica 1ČL
  • Kapary 20g
  • Vegánska majonéza 200g
  • Limetka 1ks
  • Cesnak 1strúčik
  • Varené vajíčko 4ks
  • Baby rímsky šalát 2ks
  • Cherry paradajky 100g
  • Tekvicový olej 4 PL
  • Lieskovce 30g
  • Koriander 30g

Postup

Do mixéra si dáme tuniaka bez oleja, nastrúhaný parmezán, horčicu, kapary, majonézu, cesnak, limetkovú šťavu a 4 uvarené bielka. Vymixujeme na hladký dressing. Zemiaky uvarené v šupke opečieme na olivovom oleji, lieskovce si taktiež opečieme na sucho na panvici a rozdrvíme. Baby rímsky šalát si nakrájame spolu s paradajkami.

Na tanier si najskôr dáme dressing, na to si uložíme opečené zemiaky, rímsky šalát a paradajky. Posypeme koriandrom, opraženými lieskovcami, rozdrobíme na vrch žĺtko a pokvapkáme tekvicovým olejom.

Vyhľadať predajňu Fresh