Pečené zemiaky s tuniakovým dressingom (rímsky šalát, varené žĺtko, tekvicový olej a lieskovce)
- 11.09.2024
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- Varené zemiaky v šupke 400g
- Tuniak v oleji 100g
- Soľ
- Korenie
- Parmezán 30g
- Olivový olej 50ml
- Dijonská horčica 1ČL
- Kapary 20g
- Vegánska majonéza 200g
- Limetka 1ks
- Cesnak 1strúčik
- Varené vajíčko 4ks
- Baby rímsky šalát 2ks
- Cherry paradajky 100g
- Tekvicový olej 4 PL
- Lieskovce 30g
- Koriander 30g
Postup
Do mixéra si dáme tuniaka bez oleja, nastrúhaný parmezán, horčicu, kapary, majonézu, cesnak, limetkovú šťavu a 4 uvarené bielka. Vymixujeme na hladký dressing. Zemiaky uvarené v šupke opečieme na olivovom oleji, lieskovce si taktiež opečieme na sucho na panvici a rozdrvíme. Baby rímsky šalát si nakrájame spolu s paradajkami.
Na tanier si najskôr dáme dressing, na to si uložíme opečené zemiaky, rímsky šalát a paradajky. Posypeme koriandrom, opraženými lieskovcami, rozdrobíme na vrch žĺtko a pokvapkáme tekvicovým olejom.