Pečená tekvica s bylinkovou strúhankou a jogurtovým dressingom
- 28.01.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 700g tekvice
- 60ml olivového oleja
- 50g parmezánu
- 50g panko strúhanky
- tymián čerstvý
- koriander čerstvý
- petržlenová vňať čerstvá
- soľ
- korenie
- cesnak 2 strúčiky
- kôra z jedného citróna
- 100g bieleho jogurtu
- 30g tahini pasty
- tekvicový olej 4pl
Postup
Tekvicu si rozpolíme, zbavíme ju jadierok, posolíme, potrieme olejom, pridáme pár smietok tymiánu, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 160 stupňov cca na 30 - 40 minút podľa veľkosti tekvice domäkka.
Na panvicu pridáme olivový olej, panko strúhanku alebo vysušené biele rožky nastrúhané na hrubšie, opečieme do orieškova, osolíme, pridáme nasekané bylinky a pretlačený cesnak.
Do jogurtu pridáme tahini pastu, kôru z citróna, citrónovú šťavu a zmiešame do konzistencie dressingu.
Na tanier servírujeme kúsky narezanej upečenej tekvice, na ktorú dáme lyžicou pripravený dressing a posypeme bylinkovou strúhankou.
Na dekorovanie hotové jedlo zľahka prelejeme tekvicovým olejom. Dobrú chuť!