Pečená tekvica s bylinkovou strúhankou a jogurtovým dressingom

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 700g tekvice
  • 60ml olivového oleja
  • 50g parmezánu
  • 50g panko strúhanky
  • tymián čerstvý
  • koriander čerstvý
  • petržlenová vňať čerstvá
  • soľ
  • korenie
  • cesnak 2 strúčiky
  • kôra z jedného citróna
  • 100g bieleho jogurtu
  • 30g tahini pasty
  • tekvicový olej 4pl

Postup

Tekvicu si rozpolíme, zbavíme ju jadierok, posolíme, potrieme olejom, pridáme pár smietok tymiánu, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 160 stupňov cca na 30 - 40 minút podľa veľkosti tekvice domäkka.

Na panvicu pridáme olivový olej, panko strúhanku alebo vysušené biele rožky nastrúhané na hrubšie, opečieme do orieškova, osolíme, pridáme nasekané bylinky a pretlačený cesnak.

Do jogurtu pridáme tahini pastu, kôru z citróna, citrónovú šťavu a zmiešame do konzistencie dressingu.

Na tanier servírujeme kúsky narezanej upečenej tekvice, na ktorú dáme lyžicou pripravený dressing a posypeme bylinkovou strúhankou.

Na dekorovanie hotové jedlo zľahka prelejeme tekvicovým olejom. Dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh