Pečená mrkva s cviklou, krúpami a kozím syrom
- 15.03.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- Mrkva 400g
- Soľ, korenie
- Tymian
- Olivový olej 50g
- Med 2pl
- Citrón 1ks
- Maslo 50g
- Cvikla varená 200g
- Kozí syr s bielou plesňou na povrchu 300g
- Jačmenné krúpy 100g
- Zeleninový vývar 400ml
- Slnečnicové semiačka 50g
- Pomarančová šťava z 1ks pomaranča
- Zázvor 1 palec
Postup
Mrkvu osolíme, pridáme tymián a olej a dáme piecť pod alobal na 180 stupňov cca 20 minút.
Vyberieme z plechu, dáme na panvicu a dopečieme. Pred koncom pridáme med, citrónovú šťavu a maslo aby sa nám vytvorila emulzia – hustá šťava.
Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare a dáme vychladiť na izbovú teplotu.
Slnečnicové jadierka si opečieme na panvici.
Z pomarančovej šťavy, zázvoru, olivového oleja a zbytku medu si urobíme dresing, ktorým celé jedlo polejeme. Na vrh dáme na kúsky nakrájanú cviklu a kozí syr.
Dobrú chuť!