Pečená mrkva s cviklou, krúpami a kozím syrom

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • Mrkva 400g
  • Soľ, korenie
  • Tymian
  • Olivový olej 50g
  • Med 2pl
  • Citrón 1ks
  • Maslo 50g
  • Cvikla varená 200g
  • Kozí syr s bielou plesňou na povrchu 300g
  • Jačmenné krúpy 100g
  • Zeleninový vývar 400ml
  • Slnečnicové semiačka 50g
  • Pomarančová šťava z 1ks pomaranča
  • Zázvor 1 palec

Postup

Mrkvu osolíme, pridáme tymián a olej a dáme piecť pod alobal na 180 stupňov cca 20 minút.

Vyberieme z plechu, dáme na panvicu a dopečieme. Pred koncom pridáme med, citrónovú šťavu a maslo aby sa nám vytvorila emulzia – hustá šťava.

Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare a dáme vychladiť na izbovú teplotu.

Slnečnicové jadierka si opečieme na panvici.

Z pomarančovej šťavy, zázvoru, olivového oleja a zbytku medu si urobíme dresing, ktorým celé jedlo polejeme. Na vrh dáme na kúsky nakrájanú cviklu a kozí syr.

Dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh