Pečená bio krkovička s restovaným mladým kelom, šampiňónmi a maslom
- 08.10.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 800g bio bravčovej krkovičky
- 4 strúčiky cesnaku
- 350g šampiňónov
- 2 väčšie šalotky
- 1/2 mladého kelu
- 130g masla Fresh Basic
- Sušené provensálske bylinky
- Extra panenský olivový olej
- Morská soľ
- Hrsť čerstvej pažítky
- Čierne korenie
- Drvenú rascu
Postup
Hodinu pred pečením vyberieme krkovičku von z chladničky, aby mala približne izbovú teplotu. Krkovičku nakrájame na 200g steaky, ktoré osolíme, okoreníme čiernym korením a mletou rascou z oboch strán, potrieme olivovým olejom a necháme marinovať asi 10 minút.
Na rozpálenej panvici opekáme 2 minúty z každej strany a vložíme na rošt do rozohriatej rúry (160 °C). Pečieme 10 minút a ďalších 10 minút necháme krkovičku oddýchnuť vo vypnutej rúre. Vďaka tomu sa šťavy v mäse rovnomerne rozložia po celom steaku.
Kel spolu s hubami dôkladne umyjeme.
Kel nakrájame na menšie kocky, šampiňóny na polovice a dáme bokom. V panvici si rozohrejeme polovicu potrebného masla spolu s olivovým olejom, na ktorom z prudka orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak. Po pol minútke pridáme kel spolu s hubami, a provensálskymi bylinkami, ktoré osolíme, okoreníme a restujeme na miernom ohni ďalších 5 minút. Ragú zjemníme zvyšným maslom a dochutíme nasekanou pažítkou.
Hotové ragú servírujeme v hlbšom tanieri, uložíme naň nakrájanú pečenú krkovičku a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením.
Želám dobrú chuť!