Pečená bio krkovička s restovaným mladým kelom, šampiňónmi a maslom

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 800g bio bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 350g šampiňónov
  • 2 väčšie šalotky
  • 1/2 mladého kelu
  • 130g masla Fresh Basic
  • Sušené provensálske bylinky
  • Extra panenský olivový olej
  • Morská soľ
  • Hrsť čerstvej pažítky
  • Čierne korenie
  • Drvenú rascu

Postup

Hodinu pred pečením vyberieme krkovičku von z chladničky, aby mala približne izbovú teplotu. Krkovičku nakrájame na 200g steaky, ktoré osolíme, okoreníme čiernym korením a mletou rascou z oboch strán, potrieme olivovým olejom a necháme marinovať asi 10 minút. 

Na rozpálenej panvici opekáme 2 minúty z každej strany a vložíme na rošt do rozohriatej rúry (160 °C). Pečieme 10 minút a ďalších 10 minút necháme krkovičku oddýchnuť vo vypnutej rúre. Vďaka tomu sa šťavy v mäse rovnomerne rozložia po celom steaku.

Kel spolu  s hubami dôkladne umyjeme.

Kel nakrájame na menšie kocky, šampiňóny na polovice a dáme bokom. V panvici si rozohrejeme polovicu potrebného masla spolu s olivovým olejom, na ktorom z prudka orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak. Po pol minútke pridáme kel spolu s hubami, a provensálskymi bylinkami, ktoré osolíme, okoreníme a restujeme na miernom ohni ďalších 5 minút. Ragú zjemníme zvyšným maslom a dochutíme nasekanou pažítkou.

Hotové ragú servírujeme v hlbšom tanieri, uložíme naň nakrájanú pečenú krkovičku a dochutíme čerstvo namletým čiernym korením. 

Želám dobrú chuť! 

Vyhľadať predajňu Fresh