Panenka, zemiaky a cviklovo-tekvicová omáčka
- 11.09.2024
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- Bravčová panenka
- Tekvica hokaido
- Červená repa
- Hladká múka
- Maslo
- Olej
- Biele suché víno
- Zemiaky
- Smotana na šľahanie
Postup
Uvaríme zemiaky v šupke, rozpučíme na plechu a vložíme do rúry piecť cca 30min na 200stupňov. Tekvicu a červenú repu orestujeme, podlejeme bielym suchým vinom, počkáme kým sa alkohol odparí a podlejeme vriacou vodou a varíme do mäkka. Následne zeleninu rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko aby sme získali jemnú konzistenciu a na konci pridáme smotanu a maslo.
Mäso dochutíme, posypeme hladkou múkou a pečieme na rozpálenom oleji.