Panenka, zemiaky a cviklovo-tekvicová omáčka

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 2

Ingrediencie

  • Bravčová panenka
  • Tekvica hokaido
  • Červená repa
  • Hladká múka
  • Maslo
  • Olej
  • Biele suché víno
  • Zemiaky
  • Smotana na šľahanie

Postup

Uvaríme zemiaky v šupke, rozpučíme na plechu a vložíme do rúry piecť cca 30min na  200stupňov. Tekvicu a červenú repu orestujeme, podlejeme bielym suchým vinom, počkáme kým sa alkohol odparí a podlejeme vriacou vodou a varíme do mäkka. Následne zeleninu rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko aby sme získali jemnú konzistenciu a na konci pridáme smotanu a maslo.

Mäso dochutíme, posypeme hladkou múkou a pečieme na rozpálenom oleji.

 

Vyhľadať predajňu Fresh