Nátierka z pečeného cesnaku a kozieho syra
- 07.01.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 200 g čerstvého kozieho syra
- 8 strúčikov cesnaku
- morská soľ
- čierne korenie mleté Fresh
- hrsť petržlenovej vňate
- 50 ml olivového oleja
- 200 g cherry paradajok
- kváskový špaldový chlieb
Postup
Cesnak si očistíme a roztlačíme ho pomocou nožíka. Na panvicu pridáme olivový olej, do ktorého vložíme cesnak. Osolíme, okoreníme a pečieme na najmenšom možnom plameni do zlatista z oboch strán.
Medzi tým si v miske rozmiešame kozí syr, maslo, nasekanú petržlenovú vňať a dôkladne vymiešame na jemnú penu. Následne pridáme upečený cesnak aj s olejom z panvice a všetko spolu premiešame.
Z chlebu pripravíme hrianky, potrieme ich nátierkou, navrch naukladáme nakrájané cherry paradajky a podávame.