Mrkvový krém s marhuľami, kokosovým mliekom a koriandrom
- 25.02.2021
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 600g mrkvy
- 1x väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 50g sušených marhúľ Fresh Exclusive
- 2PL extra panenského olivového oleja
- Morská soľ
- Čierne mleté korenie
- 300ml kokosového mlieka
- 1l zeleninového vývaru alebo vody
- Hrsť čerstvého koriandru
Postup
V hrnci si rozohrejeme olej, v ktorom speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Ak má cibuľa zlatistú farbu pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, ktorú restujeme 3 minúty. Pridáme sušené marhule, zalejeme kokosovým mliekom a vývarom. Časť kokosového mlieka si necháme bokom, tú použijeme pri servírovaní. Polievku dochutíme morskou soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Varíme na miernom plameni 30 minút. Po uvarení polievku rozmixujeme v mixéri tak, aby mala čo najjemnejšiu konzistenciu. Hotovú polievku v tanieri dochutíme čerstvým koriandrom a kokosovým mliekom. Dobrú chuť!