Lokša s karamelizovanou cibuľou, pečenými paradajkami, krémovým syrom a zeleninou

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • lokša 8ks
  • maslo 200g
  • olivový olej 100ml
  • cibuľa biela 600g
  • tymian 20g
  • cherry paradajky 300g
  • soľ
  • korenie
  • Philadelphia syr 250g
  • uhorka šalátová 200g
  • cesnak 1 strúčik
  • mrkva žltá a červená 300g
  • limetka 1ks
  • med 1pl
  • mäta 20g

Postup

Lokše si vykrojíme formičkou na kolieska. Pred podávaním ich ešte prehrejeme na panvici.

Cibuľu si zkaramelizujeme na troche olivového oleja, masla a tymianu. Cherry paradajky si rozkrojíme, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca 10min.

Philadelphia syr osolíme, okoreníme, premiešame a pridáme na kocky nakrájanú uhorku. Ochutíme zopár kvapkami limetkovej šťavy.

Mrkvu si nakrájame na tenké rezance, ochutíme medom, mätou, limetkovou šťavou a soľou.

Na teplé lokše servírujeme cibuľu, pečené paradajky, syrovú zmes a dozdobíme ochutenou mrkvou.

Vyhľadať predajňu Fresh