Lokša s karamelizovanou cibuľou, pečenými paradajkami, krémovým syrom a zeleninou
- 21.04.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- lokša 8ks
- maslo 200g
- olivový olej 100ml
- cibuľa biela 600g
- tymian 20g
- cherry paradajky 300g
- soľ
- korenie
- Philadelphia syr 250g
- uhorka šalátová 200g
- cesnak 1 strúčik
- mrkva žltá a červená 300g
- limetka 1ks
- med 1pl
- mäta 20g
Postup
Lokše si vykrojíme formičkou na kolieska. Pred podávaním ich ešte prehrejeme na panvici.
Cibuľu si zkaramelizujeme na troche olivového oleja, masla a tymianu. Cherry paradajky si rozkrojíme, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov cca 10min.
Philadelphia syr osolíme, okoreníme, premiešame a pridáme na kocky nakrájanú uhorku. Ochutíme zopár kvapkami limetkovej šťavy.
Mrkvu si nakrájame na tenké rezance, ochutíme medom, mätou, limetkovou šťavou a soľou.
Na teplé lokše servírujeme cibuľu, pečené paradajky, syrovú zmes a dozdobíme ochutenou mrkvou.