Letný šalát z mladých zemiakov, fazuľky, so strateným vajíčkom a slaninou

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 700 g uvarených mladých zemiakov aj so šupou
  • 250 g rozmrazených zelených fazuliek
  • 50 g kaparí
  • morská soľ
  • čierne mleté korenie FRESH
  • hrsť listového šalátu
  • 8 plátkov anglickej slaniny
  • 4 vajcia
  • ocot
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 polievková lyžica (PL) kremžskej horčice FRESH
  • 2 polievkové lyžice majonézovej omáčky bez konzervantov FRESH
  • šťava z ½ citróna

Postup

V miske si zmiešame majonézu, horčicu, soľ, čierne korenie a šťavu z citróna. Pomocou metličky zamiešame a za stáleho miešania prilievame olivový olej.

Mala by vzniknúť hustá emulzia.

Slaninu dáme na studenú panvicu a vypečieme do chrumkava z oboch strán. Po upečení ju preložíme na papierovú utierku, aby sme sa zbavili prebytočného tuku.

Do pripravenej emulzie pridáme nakrájané zemiaky, vňať, fazuľky, kapari, šalát, jemne osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.

Do vriacej vody prilejeme ocot (voda by mala byť príjemne kyslá), pomocou vidličky vytvoríme vír, do ktorého vyklepneme vajíčko.

Vajce varíme približne 2 minúty. Po uvarení vajce vyberieme a osušíme ho papierovou utierkou.

Hotový šalát servírujeme v miske, uložíme naň chrumkavú slaninu, stratené vajce a dozdobíme čerstvými bylinkami.

Vyhľadať predajňu Fresh