Letný šalát z mladých zemiakov, fazuľky, so strateným vajíčkom a slaninou
- 17.08.2021
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 700 g uvarených mladých zemiakov aj so šupou
- 250 g rozmrazených zelených fazuliek
- 50 g kaparí
- morská soľ
- čierne mleté korenie FRESH
- hrsť listového šalátu
- 8 plátkov anglickej slaniny
- 4 vajcia
- ocot
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 jarná cibuľka
- 1 polievková lyžica (PL) kremžskej horčice FRESH
- 2 polievkové lyžice majonézovej omáčky bez konzervantov FRESH
- šťava z ½ citróna
Postup
V miske si zmiešame majonézu, horčicu, soľ, čierne korenie a šťavu z citróna. Pomocou metličky zamiešame a za stáleho miešania prilievame olivový olej.
Mala by vzniknúť hustá emulzia.
Slaninu dáme na studenú panvicu a vypečieme do chrumkava z oboch strán. Po upečení ju preložíme na papierovú utierku, aby sme sa zbavili prebytočného tuku.
Do pripravenej emulzie pridáme nakrájané zemiaky, vňať, fazuľky, kapari, šalát, jemne osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Do vriacej vody prilejeme ocot (voda by mala byť príjemne kyslá), pomocou vidličky vytvoríme vír, do ktorého vyklepneme vajíčko.
Vajce varíme približne 2 minúty. Po uvarení vajce vyberieme a osušíme ho papierovou utierkou.
Hotový šalát servírujeme v miske, uložíme naň chrumkavú slaninu, stratené vajce a dozdobíme čerstvými bylinkami.