Kváskový chlieb s hubami a bryndzou

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 15 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • Hliva 200g
  • Hnedé šampiňóny 200g
  • Shimeji 200g
  • Šalotka 250g
  • Rasca celá ¼ ČL
  • Soľ
  • Olej olivový 150ml
  • Cesnak 20g
  • Sedáno zeler 100g
  • Mrkva 100g
  • Tymian 5g
  • Biele víno 100ml
  • Kváskový chlieb 400g
  • Bryndza 200g
  • Kôpor 20g

Postup

Na šalotke si orestujeme mrkvu, zeler a všetky huby. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian, rascu a podlejeme bielym vínom, ktoré necháme odpariť.

Pridáme cesnak a ak je treba, podlejeme vodou, aby boli huby orestované do mäkka.

Z kváskového chleba si urobíme hrianku, na ktorú dáme zmes húb, na vrch si nadrobíme bryndzu a ozdobíme kôprom.

Vyhľadať predajňu Fresh