Kváskový chlieb s hubami a bryndzou
- 19.07.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 15 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- Hliva 200g
- Hnedé šampiňóny 200g
- Shimeji 200g
- Šalotka 250g
- Rasca celá ¼ ČL
- Soľ
- Olej olivový 150ml
- Cesnak 20g
- Sedáno zeler 100g
- Mrkva 100g
- Tymian 5g
- Biele víno 100ml
- Kváskový chlieb 400g
- Bryndza 200g
- Kôpor 20g
Postup
Na šalotke si orestujeme mrkvu, zeler a všetky huby. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian, rascu a podlejeme bielym vínom, ktoré necháme odpariť.
Pridáme cesnak a ak je treba, podlejeme vodou, aby boli huby orestované do mäkka.
Z kváskového chleba si urobíme hrianku, na ktorú dáme zmes húb, na vrch si nadrobíme bryndzu a ozdobíme kôprom.