Kuracie prsia s mrkvovým pyré a chipsami, pečeňou šalotkou a nakladanými shimeji hubami

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • kuracie prsia 600g
  • FRESH maslo 100g
  • mrkva praná700g
  • extra panenský olivový olej 150ml
  • šalotka 200g
  • slnečnicový olej na vyprážanie 200ml
  • huby shimeji 150g
  • sushi ocot 50ml
  • med 30g
  • lístky čerstvého tymianu
  • morská soľ
  • čierne mleté korenie
  • hrsť čerstvých byliniek

Postup

Huby opatrne orežeme,preláchneme studenou vodou. Naložíme do sushi octu na 2 hodiny a necháme marinovať v chladničke. 

Mrkvu dôkladne  očistíme,nakrájame na približne rovnaké kusky a dáme variť so štipkou soli. Po uvarení mrkvu dobre scedíme a rozmixujeme pomocou najvýkonnejšieho mixera ktorý máte spolu s maslom a medom. 

Šupky,ktoré nám ostali z čistenia,dôkladne osušíme papierovou utierkou a vkladáme do rozohriatého oleja. Pražíme dozlatista. Hotove chipsy preložíme na papierovú utierku a necháme odkvapkať.

Kuracie prsia očistíme od prebytočného tuku a nepoživateľnych častí. Mäso osolime,okoreníme pridáme tymián a pár kvapiek olivového oleja. Všetky ingrediencie dôkladne spracujeme do masa. Na rozpálenú panvicu pridáme kvapku olivového oleja a vložíme mäso. Opekáme z oboch strán 2 minúty. Do rozohriatej rúry na 180 stupňov vložíme kuracie prsia a pecieme 10 minút (záleží od veľkosti pŕs,čím väčšie tým sa doba pečenia predĺži)

Šalotku očistíme,rozrežeme na polovicu. Na rozohriatu grilovaciu panvicu pridáme olivový olej  a šalotku. Osolíme,okoreníme a pecieme na miernom plameni do zlatista v podobe 4 minútky z oboch strán.

Hotove pyré naservírujeme na tanier,pridáme nakrájané kuracie prsia,pečenu šalotku a nakladané huby. Dochutime extra panenským olivovým olejom a čerstvými bylinkami.

Želám Dobru chuť!

 

Vyhľadať predajňu Fresh