Kuracie prsia s mrkvovým pyré a chipsami, pečeňou šalotkou a nakladanými shimeji hubami
- 24.02.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- kuracie prsia 600g
- FRESH maslo 100g
- mrkva praná700g
- extra panenský olivový olej 150ml
- šalotka 200g
- slnečnicový olej na vyprážanie 200ml
- huby shimeji 150g
- sushi ocot 50ml
- med 30g
- lístky čerstvého tymianu
- morská soľ
- čierne mleté korenie
- hrsť čerstvých byliniek
Postup
Huby opatrne orežeme,preláchneme studenou vodou. Naložíme do sushi octu na 2 hodiny a necháme marinovať v chladničke.
Mrkvu dôkladne očistíme,nakrájame na približne rovnaké kusky a dáme variť so štipkou soli. Po uvarení mrkvu dobre scedíme a rozmixujeme pomocou najvýkonnejšieho mixera ktorý máte spolu s maslom a medom.
Šupky,ktoré nám ostali z čistenia,dôkladne osušíme papierovou utierkou a vkladáme do rozohriatého oleja. Pražíme dozlatista. Hotove chipsy preložíme na papierovú utierku a necháme odkvapkať.
Kuracie prsia očistíme od prebytočného tuku a nepoživateľnych častí. Mäso osolime,okoreníme pridáme tymián a pár kvapiek olivového oleja. Všetky ingrediencie dôkladne spracujeme do masa. Na rozpálenú panvicu pridáme kvapku olivového oleja a vložíme mäso. Opekáme z oboch strán 2 minúty. Do rozohriatej rúry na 180 stupňov vložíme kuracie prsia a pecieme 10 minút (záleží od veľkosti pŕs,čím väčšie tým sa doba pečenia predĺži)
Šalotku očistíme,rozrežeme na polovicu. Na rozohriatu grilovaciu panvicu pridáme olivový olej a šalotku. Osolíme,okoreníme a pecieme na miernom plameni do zlatista v podobe 4 minútky z oboch strán.
Hotove pyré naservírujeme na tanier,pridáme nakrájané kuracie prsia,pečenu šalotku a nakladané huby. Dochutime extra panenským olivovým olejom a čerstvými bylinkami.
Želám Dobru chuť!