Kulajda z čerstvých húb

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 3 väčšie zemiaky
  • 200 ml šľahačkovej smotany FRESH
  • 150 g masla FRESH
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g hnedých šampiňónov
  • 200 g hlivy
  • 1,2 l vody alebo vývaru
  • morskú soľ
  • čierne korenie
  • vínny ocot
  • trstinový cukor Bio FRESH
  • hrsť kôpru a petržlenovej vňate

Postup

Cibuľu spolu s cesnakom nakrájame na drobno a speníme na masle. Po chvíľke pridáme nakrájané huby a orestujeme do zlatista. Následne pridáme nakrájané zemiaky, bobkový list, podlejeme vodou a necháme variť cca 15 minút. Osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a rozmixujeme na jemný a hladký krém. Ak je polievka príliš hustá, nariedime ju. Nakoniec polievku dochutíme octom a cukrom.

Hotovú polievku podávame so strateným vajíčkom a nasekanými bylinkami.

Dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh