Kulajda z čerstvých húb
- 09.12.2021
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 3 väčšie zemiaky
- 200 ml šľahačkovej smotany FRESH
- 150 g masla FRESH
- 1 väčšiu cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g hnedých šampiňónov
- 200 g hlivy
- 1,2 l vody alebo vývaru
- morskú soľ
- čierne korenie
- vínny ocot
- trstinový cukor Bio FRESH
- hrsť kôpru a petržlenovej vňate
Postup
Cibuľu spolu s cesnakom nakrájame na drobno a speníme na masle. Po chvíľke pridáme nakrájané huby a orestujeme do zlatista. Následne pridáme nakrájané zemiaky, bobkový list, podlejeme vodou a necháme variť cca 15 minút. Osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a rozmixujeme na jemný a hladký krém. Ak je polievka príliš hustá, nariedime ju. Nakoniec polievku dochutíme octom a cukrom.
Hotovú polievku podávame so strateným vajíčkom a nasekanými bylinkami.
Dobrú chuť!