Krémový šošovicový prívarok so špenátom, mäsovými guličkami a kyslou smotanou
- 08.10.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 300g namočenej šošovice Fresh Basic
- 200g baby špenátu
- 200ml šľahačkovej smotany Fresh Basic
- 120g kyslej smotany Fresh Basic
- 3 väčšie šalotky
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 40g petržlenovej vňate
- 120g masla Fresh Basic
- morskú soľ
- čierne mleté korenie
- zeleninový vývar na podlievanie
- 2 PL vínneho octu
- 1 PL sušených provensálskych byliniek
- hrsť čerstvých byliniek
- 600g mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajce
Postup
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme na drobno nakrájané 2 šalotky a 2 strúčiky cesnaku, vajíčko, nasekanú vňať a vymiešame na pevnú hmotu, z ktorej jemne namočenými rukami tvarujeme guličky (cca 70g).
Uložíme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečieme pri 170 stupňoch približne 25 minút.
Ostatnú šalotku spolu s cesnakom nakrájame na drobno a speníme na troche masla s olivovým olejom spolu s provensálskymi bylinkami. Jemne osolíme, okoreníme, pridáme namočenú šošovicu aj s vodou, podlejeme vývarom a dusíme asi 15 minút. Po 15 minútach pridáme šľahačkovú smotanu, nasekaný špenát, osolíme, okoreníme a dusíme ďalších 5 minút. Dbáme na to, aby šošovica nebola príliš tekutá. Hotové ragú zjemníme a zahustíme studenými kockami masla.
Servírujeme v hlbokej miske s mäsovými guličkami, bylinkami a pár kvapkami olivového oleja.
Dobrú chuť!
Tip:
Ak je ragú príliš tekuté, časť rozmixujeme a dáme naspäť. To spôsobí zahustenie bez pridania škrobu alebo múky.