Krémový šošovicový prívarok so špenátom, mäsovými guličkami a kyslou smotanou

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 300g namočenej šošovice Fresh Basic
  • 200g baby špenátu
  • 200ml šľahačkovej smotany Fresh Basic
  • 120g kyslej smotany Fresh Basic
  • 3 väčšie šalotky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 40g petržlenovej vňate
  • 120g masla Fresh Basic
  • morskú soľ
  • čierne mleté korenie
  • zeleninový vývar na podlievanie
  • 2 PL vínneho octu
  • 1 PL sušených provensálskych byliniek
  • hrsť čerstvých byliniek
  • 600g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce

Postup

Mäso osolíme, okoreníme, pridáme na drobno nakrájané 2 šalotky a 2 strúčiky cesnaku, vajíčko, nasekanú vňať a vymiešame na pevnú hmotu, z ktorej jemne namočenými rukami tvarujeme guličky (cca 70g).

Uložíme na pekáč, podlejeme trochou vody a pečieme pri 170 stupňoch približne 25 minút.

Ostatnú šalotku spolu s cesnakom nakrájame na drobno a speníme na troche masla s olivovým olejom spolu s provensálskymi bylinkami. Jemne osolíme, okoreníme, pridáme namočenú šošovicu aj s vodou, podlejeme vývarom a dusíme asi 15 minút. Po 15 minútach pridáme šľahačkovú smotanu, nasekaný špenát, osolíme, okoreníme a dusíme ďalších 5 minút. Dbáme na to, aby šošovica nebola príliš tekutá. Hotové ragú zjemníme a zahustíme studenými kockami masla.

Servírujeme v hlbokej miske s mäsovými guličkami, bylinkami a pár kvapkami olivového oleja.

Dobrú chuť!

Tip:

Ak je ragú príliš tekuté, časť rozmixujeme a dáme naspäť. To spôsobí zahustenie bez pridania škrobu alebo múky.

Vyhľadať predajňu Fresh