Krémové tekvicové rizoto s baby špenátom

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 400 g ryže Arborio
  • 150 ml bieleho suchého vína
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 ks menšej bielej cibule
  • čerstvý tymian
  • morskú soľ
  • čierne korenie
  • 1,5l zeleninového vývaru na podlievanie
  • olivový olej
  • 300 g očistenej hokkaido tekvice
  • 130 g parmezánu
  • 150 g masla Fresh
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup

Umytú tekvicu nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení tekvicu scedíme a rozmixujeme na jemné pyré. Nakrájanú cibuľu s cesnakom orestujeme do zlatista, pridáme ryžu a po chvíli restovania podlejeme vínom. Zmes chvíľu povaríme, aby sa z vína odparil všetok alkohol. Na miernom ohni postupne po naberačkách prilievame horúci vývar tak, aby bola ryža vždy trochu zaliata. Rizoto varíme na miernom plameni do „al dente“, teda nie úplne domäkka, asi 15 minút. Po uvarení zjemníme rizoto zvyšným maslom, dochutíme pripraveným tekvicovým pyré a nastrúhaným syrom (cca 80 g).

Stiahneme z ohňa a dôkladne premiešame, aby sa syr roztopil. Rizoto by malo mať krémovú konzistenciu.

Hotové rizoto servírujeme v hlbokom tanieri, posypeme struhaným syrom, pridáme baby špenát, čerstvé bylinky a pár kvapiek tekvicového oleja.

Dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh