Krémové rizoto so cherry paradajkami, kuracími prsiami a šalviovým maslom

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • Ryža arborio 300g
  • Cibuľa 1ks
  • Cesnak 4 strúčiky
  • Čerstvá šalvia 30g
  • Biele suché víno 150ml
  • Olivový olej panenský 100ml
  • Maslo 70g
  • Parmezán 70g
  • Kuracie prsia 500g
  • Cherry paradajky 200g
  • Morská soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Papier na pečenie
  • Vývar alebo vriaca voda

Postup

Kuracie prsia umyjeme, dôkladne osušíme a očistíme od blán a tuku. Na rozohriatu panvicu vložíme osolené a okorenené kuracie prsia, ktoré opekáme z každej strany do zlatista a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 15 minút. Po upečení mäso necháme ďalších 10 minút oddýchnuť vo vypnutej rúre. 

Maslo nakrájané na kocky vložíme do malého kastróla a spolu so šalviou necháme prepražiť 2 minúty. Po dvoch minútach maslo odstavíme.

Vo väčšom hrnci si rozohrejeme olivový olej, do ktorého pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme do sklovita a pridáme ryžu. Ryžu opražíme 2 minúty a podlejeme vínom. Keď sa nám víno odparí, ryžu postupne podlievame horúcim vývarom alebo vodou. (Ak vodou, tak ryžu pri pražení osolíme a okoreníme.)

Rizoto dusíme asi 15 minút. 

Na koniec pridáme kocky studeného masla, nastruhaný parmezán a cherry paradajky.

Upečené kuracie prsia nakrájame na plátky, položíme na rizoto, prelejeme šalviovým maslom a posypeme nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

Vyhľadať predajňu Fresh