Kolieska z lístkového cesta s červenou šošovicou a rukolou

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • Lístkové cesto 400g
  • Soľ hrubozrnná 10g
  • Rasca celá 3g
  • Olivový olej na potretie koliesok
  • Červená šošovica 200g
  • Bobkový list 1ks
  • Nové korenie celé 4 guličky
  • Soľ 20g
  • Olivový olej 50ml
  • Cibuľa 150g
  • Cesnak 15g
  • Rukola 100g
  • Koriander čerstvý 50g
  • Mäta 50g
  • Biely jogurt grécky 250g
  • Citrón polovička
  • Med 1PL

Postup

Z lístkového cesta si vykrojíme kolieska, potrieme olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou soľou a rascou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov do zlatista.

Červenú šošovicu spolu s bobkovým listom uvaríme domäkka, ochutíme soľou a novým korením. Po uvarení ju scedíme.

Na olivovom oleji si opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme šošovicu. Premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť.

Do studenej šošovice primiešame časť nasekaného koriandra a mäty, citrónovú šťavu, med, biely jogurt a rukolu.

Túto zmes ukladáme na vychladnuté kolieska. Dozdobíme čerstvým koriandrom a mätou.

Vyhľadať predajňu Fresh