Kolieska z lístkového cesta s červenou šošovicou a rukolou
- 06.04.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- Lístkové cesto 400g
- Soľ hrubozrnná 10g
- Rasca celá 3g
- Olivový olej na potretie koliesok
- Červená šošovica 200g
- Bobkový list 1ks
- Nové korenie celé 4 guličky
- Soľ 20g
- Olivový olej 50ml
- Cibuľa 150g
- Cesnak 15g
- Rukola 100g
- Koriander čerstvý 50g
- Mäta 50g
- Biely jogurt grécky 250g
- Citrón polovička
- Med 1PL
Postup
Z lístkového cesta si vykrojíme kolieska, potrieme olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou soľou a rascou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov do zlatista.
Červenú šošovicu spolu s bobkovým listom uvaríme domäkka, ochutíme soľou a novým korením. Po uvarení ju scedíme.
Na olivovom oleji si opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme šošovicu. Premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť.
Do studenej šošovice primiešame časť nasekaného koriandra a mäty, citrónovú šťavu, med, biely jogurt a rukolu.
Túto zmes ukladáme na vychladnuté kolieska. Dozdobíme čerstvým koriandrom a mätou.