Kaša z ryžových vločiek a pyré z karamelových jabĺk
- 13.03.2018
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- ryžové vločky 0,4kg
- ryžovo-kokosové mlieko 0,8l
- trstinový cukor 0,15kg
- maslo 0,125kg
- jablká 0,8kg
- škorica mletá 0,03kg
- soľ 0,01kg
- hrozienka 0,1kg
Postup
Začneme jablkami, a to tak že si ich zbavím jadierok, pokrájam na menšie kúsky. Potom na panvicu dáme skaramelizovať cukor, pridáme jablká, štipku soli a to všetko spolu krátko podusím. Necháme chvíľu postáť.
Pripravíme si škoricový cukor rozmixovaním trstinového cukru a zmiešaním so škoricou. Samozrejme dáme väčší diel škorice. Nemajte obavy, sladké to bude dosť. Posledný krok je kaša, aj keď je to možné pripravovať súčastne.
Do hrnca dáme mlieko, soľ, cukor a vločky. Za stáleho miešania privediem k varu a krátko povarím do požadovanej konzistencie. Ochutnám, prípadne osladím cukrom, na záver zamiešam trochu masla a opláchnuté hrozienka. Karamelové jablká trochu vychladli, stačí prepasírovať, prepražiť maslo a všetko spolu úhľadne, vkusne a chutne naservírovať.
Dobré ráno, dobrú chuť želá váš kuchár Richard.