Kapustnica
- 23.12.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 500g kyslej kapusty
- 2 klobásy
- 300g údenej krkovičky
- 40g sušených húb
- 2ks cibuľa
- zemiaky
- udená paprika
- sladká paprika
- bobkový list
- čierne korenie
- 1 lyžica Ghee
- chlieb
Postup
Dubáky zalejeme vriacou vodou, osolíme a necháme ich 10 minút odmočiť.
Cibuľku s klobásou orestujeme na masle GHEE a tento základ dochutíme soľou, čiernym korením, údenou a sladkou paprikou.
Pridáme kyslú kapustu, ktorú môžete premyť, ak preferujete menej kyslú chuť, alebo ju môžete pridať nepremytú. Dokrájame zemiaky, udenú krkovičku, pridáme bobkový list a všetko varíme. Po 10 minútach pridáme odmočené lesné huby aj s trochou vody z húb pre intenzívnejšiu hubovú chuť. Varíme, kým zemiaky nezmäknú.
Nakrájame chlieb a podávame.
Dobrú chuť.