Kapustnica

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 500g kyslej kapusty
  • 2 klobásy
  • 300g údenej krkovičky
  • 40g sušených húb
  • 2ks cibuľa
  • zemiaky
  • udená paprika
  • sladká paprika
  • bobkový list
  • čierne korenie
  • 1 lyžica Ghee
  • chlieb

Postup

Dubáky zalejeme vriacou vodou, osolíme a necháme ich 10 minút odmočiť.

Cibuľku s klobásou orestujeme na masle GHEE a tento základ dochutíme soľou, čiernym korením, údenou a sladkou paprikou.

Pridáme kyslú kapustu, ktorú môžete premyť, ak preferujete menej kyslú chuť, alebo ju môžete pridať nepremytú. Dokrájame zemiaky, udenú krkovičku, pridáme bobkový list a všetko varíme. Po 10 minútach pridáme odmočené lesné huby aj s trochou vody z húb pre intenzívnejšiu hubovú chuť. Varíme, kým zemiaky nezmäknú.

Nakrájame chlieb a podávame.

Dobrú chuť.

Vyhľadať predajňu Fresh