Kakaové lievance s marhuľami a mascarpone

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 15 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 5 marhúľ
  • trstinový cukor FRESH
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • 200 g zmäknutého mascarpone
  • 1 kypriaci prášok FRESH
  • 2 vanilinové cukre FRESH
  • 200 g hladká múka FRESH
  • 2 vajcia
  • hrsť mandlí FRESH exclusive
  • 250 ml mlieko FRESH Boomilk
  • 2 PL kakaa FRESH Exclusive
  • maslo FRESH

Postup

Do misky nasypeme múku, pridáme kypriaci prášok, 1 PL trstinového cukru, olej a zamiešame. Vznikne nám husté cesto. Postupne začneme prilievať mlieko a vypracujeme pomerne husté no hladké cesto.

Marhule umyjeme, nakrájame na plátky, preložíme do misky, posypeme trochou cukru a necháme chvíľku marinovať.

Zmäknuté mascarpone vymiešame s vanilinovým cukrom a odložíme bokom.

Polo rozohriatú panvicu potrieme maslom, na ktorej pečieme lievance z oboch strán. Lievance je potrebné piecť na miernom plameni, pretože v ceste sa nachádza kakao, ktoré sa veľmi rýchlo pripaľuje.

Hotové lievance uložíme na seba, pridáme marhule, vymiešané mascarpone a posypeme nasekanými mandľami.

Vyhľadať predajňu Fresh