Kakaové lievance s marhuľami a mascarpone
- 07.01.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 15 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 5 marhúľ
- trstinový cukor FRESH
- 50 ml slnečnicového oleja
- 200 g zmäknutého mascarpone
- 1 kypriaci prášok FRESH
- 2 vanilinové cukre FRESH
- 200 g hladká múka FRESH
- 2 vajcia
- hrsť mandlí FRESH exclusive
- 250 ml mlieko FRESH Boomilk
- 2 PL kakaa FRESH Exclusive
- maslo FRESH
Postup
Do misky nasypeme múku, pridáme kypriaci prášok, 1 PL trstinového cukru, olej a zamiešame. Vznikne nám husté cesto. Postupne začneme prilievať mlieko a vypracujeme pomerne husté no hladké cesto.
Marhule umyjeme, nakrájame na plátky, preložíme do misky, posypeme trochou cukru a necháme chvíľku marinovať.
Zmäknuté mascarpone vymiešame s vanilinovým cukrom a odložíme bokom.
Polo rozohriatú panvicu potrieme maslom, na ktorej pečieme lievance z oboch strán. Lievance je potrebné piecť na miernom plameni, pretože v ceste sa nachádza kakao, ktoré sa veľmi rýchlo pripaľuje.
Hotové lievance uložíme na seba, pridáme marhule, vymiešané mascarpone a posypeme nasekanými mandľami.