Hubová polievka na kyslo so šošovicou a čerstvým kôprom
- 29.10.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 200g hlivy
- 70g namočených sušených lesných húb
- 1 väčšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- extra panenský olivový olej
- morskú soľ
- čierne korenie
- sushi ocot alebo ryžový ocot
- 2ks bobkového listu
- 70g FRESH masla
- 100g FRESH šošovice
- hrsť čerstvého kôpru
- 200ml šľahačkovej smotany FRESH
- 1,5 litra zeleninového vývaru alebo vody
- 4 ks väčších šampiňónov
Postup
Nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom speníme do zlatista na masle s trochou oleja. Pridáme nakrájanú hlivu na menšie kúsky spolu so šampiňónmi a restujeme ďalšie 3 minúty. Podlejeme vývarom, pridáme šošovicu, čierne korenie, bobkový list, sušené huby spolu s vodou a varíme 20 minút, kým šošovica nebude ,,al dente“.
Po uvarení pridáme šľahačkovú smotanu, soľ a varíme ďalších 5 minút.
Hotovú polievku dochutíme pár kvapkami octu a podávame v hlbokej miske spolu s nasekaným kôprom.
Dobrú chuť !