Hubová polievka na kyslo so šošovicou a čerstvým kôprom

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 200g hlivy
  • 70g namočených sušených lesných húb
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • extra panenský olivový olej
  • morskú soľ
  • čierne korenie
  • sushi ocot alebo ryžový ocot
  • 2ks bobkového listu
  • 70g FRESH masla
  • 100g FRESH šošovice
  • hrsť čerstvého kôpru
  • 200ml šľahačkovej smotany FRESH
  • 1,5 litra zeleninového vývaru alebo vody
  • 4 ks väčších šampiňónov

Postup

Nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom speníme do zlatista na masle s trochou oleja. Pridáme nakrájanú hlivu na menšie kúsky spolu so šampiňónmi a restujeme ďalšie 3 minúty. Podlejeme vývarom, pridáme šošovicu, čierne korenie, bobkový list, sušené huby spolu s vodou a varíme 20 minút, kým šošovica nebude ,,al dente“.

Po uvarení pridáme šľahačkovú smotanu, soľ a varíme ďalších 5 minút.

Hotovú polievku dochutíme pár kvapkami octu a podávame v hlbokej miske spolu s nasekaným kôprom.

Dobrú chuť !

Vyhľadať predajňu Fresh