Hlivové ragú s vareným vajíčkom a estragónom
- 15.02.2022
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- Hliva ustricová 600g
- Soľ
- Korenie
- Oliv.olej 4pl
- Mrkva 1ks
- Šalotka alebo cibuľa 200g
- Stopkový zeler 2 paličky
- Zeleninový vývar 200g
- Biele suché víno 100g
- Tymian 5g
- Maslo 50g
- Petržlenová vňať
- Estragón
- Vajce 4ks
Postup
Na oleji si orestujeme nakrájanú mrkvu, pridáme zeler, osolíme, okoreníme a podlejeme bielym vínom. Víno necháme odpariť a podlejeme vývarom. Dusíme do polomäkka. Na druhej panvici si na oleji sprudka opečieme hlivu a opečenú ju pridáme k zelenine. Premiešame a podusíme aby sa chute prepojili. Pridáme tymian a maslo, odstavíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a estragón. Podávame s vareným, alebo pečeným vajíčkom.