Hlivové ragú s vareným vajíčkom a estragónom

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • Hliva ustricová 600g
  • Soľ
  • Korenie
  • Oliv.olej 4pl
  • Mrkva 1ks
  • Šalotka alebo cibuľa 200g
  • Stopkový zeler 2 paličky
  • Zeleninový vývar 200g
  • Biele suché víno 100g
  • Tymian 5g
  • Maslo 50g
  • Petržlenová vňať
  • Estragón
  • Vajce 4ks

Postup

Na oleji si orestujeme nakrájanú mrkvu, pridáme zeler, osolíme, okoreníme a podlejeme bielym vínom. Víno necháme odpariť a podlejeme vývarom. Dusíme do polomäkka. Na druhej panvici si na oleji sprudka opečieme hlivu a opečenú ju pridáme k zelenine. Premiešame a podusíme aby sa chute prepojili. Pridáme tymian a maslo, odstavíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a estragón. Podávame s vareným, alebo pečeným vajíčkom.

Vyhľadať predajňu Fresh