Grilované údené tofu, quinoa s avokádom, hráškom a reďkovkou
- 11.09.2024
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 2
Ingrediencie
- Údené tofu 600g
- Quinoa 150g
- Soľ
- Čierne korenie
- Hrášok 200g
- Limetka 2ks
- Avokádo 2ks
- Reďkovka červená 8ks
- Cesnak 1 strúčik
- Pažítka 20g
- Bazalka 20g
- Chilli čerstvé 1ks
- Olivový olej 100ml
Postup
Quinou si zalejeme väčším množstvom vody, osolíme, okoreníme, privedieme do varu a varíme asi 9min. Zcedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Do quinoi potom pridáme nakrájané avokádo, hrášok, reďkovku, prelisovaný cesnak, pažítku, bazalku, chilli. Limetky si vyfiletujeme a filetky pridáme ku quinoe.
Zo šťavy z limetky si urobíme dressing tak, že k limetke pridáme olivový olej a miešame. Dressing si pridáme ku quinoe.
Údené tofu si potrieme olivovým olejom a grilujeme na panvici. Grilované tofu položíme na quinou a na dozdobenie použijeme lístky bazalky a nakrájanú pažítku.