Grilované údené tofu, quinoa s avokádom, hráškom a reďkovkou

Náročnosť prípravy: Ľahké
Čas: 30 minút
Počet porcií: 2

Ingrediencie

  • Údené tofu 600g
  • Quinoa 150g
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Hrášok 200g
  • Limetka 2ks
  • Avokádo 2ks
  • Reďkovka červená 8ks
  • Cesnak 1 strúčik
  • Pažítka 20g
  • Bazalka 20g
  • Chilli čerstvé 1ks
  • Olivový olej 100ml

Postup

Quinou si zalejeme väčším množstvom vody, osolíme, okoreníme, privedieme do varu a varíme asi 9min. Zcedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Do quinoi potom pridáme nakrájané avokádo, hrášok, reďkovku, prelisovaný cesnak, pažítku, bazalku, chilli. Limetky si vyfiletujeme a filetky pridáme ku quinoe.

Zo šťavy z limetky si urobíme dressing tak, že k limetke pridáme olivový olej a miešame. Dressing si pridáme ku quinoe.

Údené tofu si potrieme olivovým olejom a grilujeme na panvici. Grilované tofu položíme na quinou a na dozdobenie použijeme lístky bazalky a nakrájanú pažítku.

 

Vyhľadať predajňu Fresh