Grilované čevapi, paradajková salsa s jarnou cibuľkou a grilovaným chlebom
- 16.03.2020
- Zdieľať na Facebooku
Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4
Ingrediencie
- 650g mleté hovädzie mäso
- 4 strúčiky cesnaku
- 1PL mletá červená paprika
- veľká hrsť petržlenovej vňate
- 4 menšie krajce Fresh gazdovského chleba
- Morská soľ
- Čierne korenie
- 3PL extra panenského olivového oleja
- 1x zväzok jarnej cibuľky
- Štipka cukru
- 1x citrón
- Chilli vločky
- 4 dobre vyzreté a voňavé paradajky
Postup
Do mletého mäsa pridáme prelisovaný cesnak, veľkú časť nasekanej petržlenovej vňate, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Hmotu dôkladne premiešame a vytvarujeme malé páročky, ktoré si uložíme na plech.
Umyté a osušené paradajky si nakrájame na malé kocky, ktoré preložíme do misky. Zvyšnú časť vňate, spolu s jarnou cibuľkou, nakrájame a zmiešame spolu s paradajkami. Pridáme soľ, čierne korenie, chilli, olivový olej, štipku cukru a šťavu z polky citrónu.
Čevapi ukladáme na rozohriatu panvicu s kvapkou olivového oleja a pečieme 4 minúty z každej strany v závislosti od veľkosti. Kúsky chleba potrieme olivovým olejom a necháme ogrilovať. Hotové čevapi preložíme na tanier, prelejeme paradajkovou salsou a podávame s grilovaným chlebom.