Grilované čevapi, paradajková salsa s jarnou cibuľkou a grilovaným chlebom

Náročnosť prípravy: Stredné
Čas: 45 minút
Počet porcií: 4

Ingrediencie

  • 650g mleté hovädzie mäso
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1PL mletá červená paprika
  • veľká hrsť petržlenovej vňate
  • 4 menšie krajce Fresh gazdovského chleba
  • Morská soľ
  • Čierne korenie
  • 3PL extra panenského olivového oleja
  • 1x zväzok jarnej cibuľky
  • Štipka cukru
  • 1x citrón
  • Chilli vločky
  • 4 dobre vyzreté a voňavé paradajky

Postup

Do mletého mäsa pridáme prelisovaný cesnak, veľkú časť nasekanej petržlenovej vňate, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Hmotu dôkladne premiešame a vytvarujeme malé páročky, ktoré si uložíme na plech.

Umyté a osušené paradajky si nakrájame na malé kocky, ktoré preložíme do misky. Zvyšnú časť vňate, spolu s jarnou cibuľkou, nakrájame a zmiešame spolu s paradajkami. Pridáme soľ, čierne korenie, chilli, olivový olej, štipku cukru a šťavu z polky citrónu.

Čevapi ukladáme na rozohriatu panvicu s kvapkou olivového oleja a pečieme 4 minúty z každej strany v závislosti od veľkosti. Kúsky chleba potrieme olivovým olejom a necháme ogrilovať. Hotové čevapi preložíme na tanier, prelejeme paradajkovou salsou a podávame s grilovaným chlebom.

Vyhľadať predajňu Fresh